Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне като изключа от скорост .

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне като изключа от скорост .

Колеги пак проблем , алфата не си поплюва, не ме оставя малко да я покарам безгрижно. Та проблема ми е следният. Карам си нормално, исключвам от скорост оборотите падат на 1500, закрепят се за секунда , после падат до 500 пак за секунда и накрая се закрепяват на 800 (приблизително). Да, но от няколко дни оботорите след 500 не се вдигат на нормалните, а колата направо си гасне . Ако не угасне си държи оборотите , само от време на време малко играят. Четох из форума за стъпково моторче , но там видях някакви космически цени (318лв , 800лв) , а и не съм сигорен дали е от него . Та ако някой има идеи да сподели , че вече ми писна от ремонти. За капак на всичко вчера и водната помпа трябваше да сменям , тъкмо се радвах че след ремъците и ролките ми остава само един носач и колата е готова , ама не алфата пак ми се исплези .

Разгледай обстойно отнякъде дали не ти дърпа въздух, например маркучите около стъпковото моторче
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не се знае дали ти е от стъпковото, но това не пречи да го почистиш хубаво с едно WD40 Може да уцелиш 6-ца от тотото
      Arena Coast Customs

Comment

При мен беше моторчето,процедурата е описана от Pastora
        Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
        sigpic

Comment

каква е колата и има ли газова. провери както ти казаха да не смуче въздух от някъде. иначе ви се чудя от какъв зор ги пускате тия коли на свободна.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            каква е колата и има ли газова. провери както ти казаха да не смуче въздух от някъде. иначе ви се чудя от какъв зор ги пускате тия коли на свободна.
            Колата е 145 1.3 боксер . Няма газ , а за моторчето преди 2-3 седмици го чистих заедно със всички датчици и освен да не съм го сложил както трябва и да смуче въздух

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
              Колата е 145 1.3 боксер . Няма газ , а за моторчето преди 2-3 седмици го чистих заедно със всички датчици и освен да не съм го сложил както трябва и да смуче въздух
              Ако преди това е вървяла нормално, то най- вероятно не си монтирал обратно нещо като хората.
              Lexus IS200

Comment

Има една гарнитура на самото моторче, виж да не си я затрил ?
                Arena Coast Customs

Comment

Колеги помагайте ! Не е от моторчето за празен ход . Сега съм натегнал жилото за газта , за да мога да ходя поне на работа. Друг е проблема че колата е със сменен бордови компютър ( от алфа 33 1.4 ие) Та се чудя може ли от компа да ми прави тези проблеми .

Comment

Инжекциона на 33 е различен. Като за начало си намери едно ЕКУ от 145.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

В последствие се сдобих с оригиналният компютър , НО той не ми върши никаква работа ( някой се е опитвал да го прави и явно не е могъл да запази оригиналните настройки и от него не става нищо ) Сега ще видя с друг компютър от 145 1.3 и дано стане защото вече нямам нерви и пари да хвърлям по тази кола .

Comment

Working...
                      X